Bio kosmetyki

Posted on

r

Olejek avocado przygotowywany stanowi w przebiegu tłoczenia miąższu owocu awokado, zwanego inaczej smaczliwką. Są aktualne skutki wiecznie zielonego drzewa Persea Scheffer lub Persea Gratissima, występującego w klimacie tropikalnym i subtropikalnym Ameryki, a w współczesnym sezonie i w Hiszpanii i Izraelu. Gruszka awokado w odróżnieniu z większości owoców możnych w węglowodany, powoduje ogromną dawka zdrowego tłuszczu, a te nie jest przyjemna. Tłuszcz w relacji z stylu wyciskania również owego, bądź jest oczyszczany albo oraz zdrowy, nieoczyszczony oraz niefiltrowany, osiąga odcień od żółtego do ciemnozielonego, a i mętną konsystencję. Jest stały na wyrozumiałość oraz twardnieje w głębokich temperaturach. Zawiera drogocenne kwasy tłuszczowe: oleinowy, palmitynowy, linolowy, stearynowy oraz linolenowy, i też cenny skwalen, fitosterole, lecytynę, sole mineralne (magnez, żelazo, potas, mangan, fosfor, cynk, sód) również witaminy: A, B (B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kwas foliowy), D, E, H, K, PP.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *